Sportske igre mladih

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Već 25. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 11. godina iz Bosne i Hercegovine i 8. godina iz Republike Srbije omogućavamo potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

I pored toga što se bavimo rekreacijom kroz amaterski sport, naša takmičenja su organizovana na profesionalnom nivou.

Ideja Igara rasla je iz godine u godinu i Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo među više od 2.000.000 učesnika tokom godina postojanja, kroz druženje i sport, promovisali način života čije su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fair-play, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope.

Sa ponosom moramo da istaknemo da su Sportske igre mladih i u Srbiji postale omiljena manifestacija u okviru koje se deca takmiče i druže, a interesovanje za učešće u Igrama , na naše veliko zadovoljstvo je iz godine u godinu sve veće.

Manifestacija je regionalnog nivoa i veoma je važna. Ovo nije obično takmičenje, već spajanje dece regiona.

Udruženje za sport i rekreaciju Sportske igre mladih je u decembru 2017. primljeno u članstvo u Sportski savez Srbije i u Savez za školski sport Srbije.

Pozivamo decu i mlade da se prijave i budu deo najlepše sportske priče!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *